Bull's Day Out
bulls day out 2012 verslag

Bulls Day Out 2012

Bulls Day Out 2012, na een klein jaar organiseren, komt de dag dichterbij, spanning loopt op nog de laatste dingetjes doen, dan stuit je op onverwachtse verassing dat je dierenarts het af laat weten zonder bericht.
Paniek in de tent want je moet binnen drie dagen toch iets zien te regelen, en dat hebben we kunnen doen, en vonden dierenartsen bereid om in ieder geval de bullenkeuring komen te doen.
Checklisten, keuringslijsten, goodybags vullen en oooooo om de spanning te verhogen kom ik tekort, dus hup Bio Food bellen, gelukkig kon nog een vracht geleverd worden.
Maar ja dat houd in dat je steeds korter in je tijd gaat zitten, en dan wordt je in de avond ook nog eens onverwacht weg geroepen i.v.m met een bijt inciident.
De zenuwen gierden door mijn keel, maar gelukkig het is zondag , ik sta vroeg op en de zenuwen zijn nu weg, nu eerst de mensen opvangen met hun kraampjes.
Dat gaat gestaag, alhoewel factor windt speelt wel een rol en hier en daar vloog een party tent de lucht in maar goed alles kon weer op orde terug gebracht worden.
10.00 De eerste mensen stromen binnen blijde vrolijke gezichten de sfeer zit er meteen goed in, het beloofd een gezellige dag te worden, de opkomst is enorm.
Lekker geknuffeld met de bulletjs fijne adviezen mogen geven, met de bulletjes aan de gang geweest en toen werd het tijd voor het programma, de Engelse bullen keuring als eerste.
Dus ik met mijn megaphone, wat goed hielp voor mijn keeltje iedereen optrommelen en we gaan aan de slag.
Iedereen heeft er zin in sommige waren al aan het poedelen in de zwembadjes, vele mensen zaten al op het terras te genieten en ja we hadden schitterend weer lekker zonnetje wat willen we nog meer.
We gaan van start en laten de Engelse bullen hun ronde doen en daarna worden de bullen een voor een gekeurd.
En dan plots zie ik mensen verschrikt staan kijken en dan zie ik het verschrikkelijk ongeluk voor mijn ogen gebeuren.
Ik zie ook dat er hulptroepen meteen aan komen rennen, en ik besluit om geen verdere paniek de veroorzaken door te gaan.
Ik roep op in mijn megaphone dat er hulp op gang is gekomen en dat we gewoon doorgaan, ik weet dat nadere order verders wel zullen vervolgen.
Dan wordt ik op mijn schouder getikt of ik wil omroepen of er een arts aanwezig is in het publiek, wel EHBO waaronder zeer lieve vrienden van me, die zich aanmelden en hulp gingen bieden.
Op een geven moment komt de eigenaar van het vliegveld naar me toe , om te overleggen wat we gaan doen.
We besluiten om de Bulls Day Out af te lasten maar de keuring konden we nog afmaken.
Maar helaas er gebeuren allemaal dingen op het vliegveld wat te maken heeft met dit ongeluk en wordt dus toch nog besloten om nu alles af te lasten, hoe erg het ook is, maar voor respect voor het slachtoffer en de mensen er omheen konden we niet anders.
Het was een domper ongelooflijk gewoon, en gelukkig ging iedereen rustig weer naar huis.
Helaas waren er zelfs mensen die ruim vier uur hadden gereden en nog geen 10 minuten er waren en weer naar huis konden.
Tja lieve mensen dan praat je over onmacht en overmacht en moet je respectvol afscheid nemen van de Bulls Day Out en met respect voor het vreselijke gebeuren.
We zijn verslagen, ik heb daarna nog een gesprek met de politie gehad en op verzoek heb ik nog in de avond nog een mail gemaakt voor iedereen die zich hadden opgegeven.
Maar ondanks dit vreselijke gebeuren hebben we het leuk gehad, dus dat is een reden om zeker weer volgend jaar een Bulls Day Out te organiseren.
Daarbij wil ik iedereen bedanken voor de rustige afloop, maar ik wil ook de mensen bedanken voor de lieve donaties die we hebben mogen ontvangen, maar ook mooie spulletjes die we hebben mogen ontvangen, en de bloemen en zelfs een eigenmaakte taart.
Dank jullie wel, we zijn er heel erg blij mee en erg dankbaar, en Karolien wil ik ook even in het bijzonder danken , die een prachtig schilderij van onze bullen heeft gemaakt en een actie op touw heeft gezet voor Ons Bullenhuis, echt super.
Ook Esther die is wezen lobbyen bij diverse winkels en ja zelfs dierenartsen waar ik de volgende keer beroep op mag doen .
En dan niet te vergeten onze sponsors die ons hebben gesteund om deze dag tot een succes te laten worden.
Bedankt BIO FOOD, Kjen's natuurlijke hondenvoeding,Halsbanden.nl, HCR promotie en reklame die gezorgd hebben dat wij en de vrijwilligers goed zichtbaar waren.
Bedankt Dier en Zo te Winschoten waar ik een hele fijne samenwerking mee heb, en natuurlijk onze dorps winkel Coop te Midwolda die ons gesteund hebben.
Bedankt Tom dat we het evenement op zijn terrein hebben mogen organiseren, en natuurlijk mijn grote dank aan de dierenartsen praktijk Zeebroeck dat jullie op het laatst mij nog wilde ondersteunen.
Bedankt lieve vrijwilligers die mij zo fantastisch hebben geholpen, jullie zijn toppers
En in het bijzonder wil ik ook dorpsbelangen te Oostwold bedanken die mij even een hart onder de riem wilde geven i.v.m met dit vreselijke ongeval en even bij me langs kwamen op de Bulls day Out.
Ook jullie lieve mensen bedankt voor jullie komst en gezelligheid en bedankt dat jullie alles netjes achter lieten en alles rustig liep verlopen met de aftocht.
Lieve mensen bedankt allemaal, ikzelf zal geen foto's plaatsen om dat dit niet goed voelt, verdriet is groot en onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer en de nabestaanden en alle mensen daar omheen, liefs Paula en Jan (organisatoren van de Bulls Day Out)